субота, 17 березня 2018 р.


Цікаво знати!!!


Чому позіхають собаки ?

Лондонські учені експериментальними методами з'ясували, що домашні улюбленці починають позіхати, побачивши, як позіхає їх господар. Під керівництвом доктора Ацуші Сенджу, що керував експериментом, 21 з 29 собак позіхнули, коли поряд з ними позіхали люди. Як вважає доктор Сенджу, собаки настільки чутливі внаслідок того, що людина поруч із собакою вже більше 15 тисяч років. Треба враховувати, що весь цей час люди були друзями тварин. Дослідники вважають, що собаки схильні співпереживати своїм господарям, що також веде до копіювання емоцій людини. Мало того, у собак відмінна пам'ять: вони бачать і запам'ятовують жести, міміку, відчуття людей. З цієї причини вони здатні розуміти і слідувати командам людей.
У повній темряві кішка нічого не бачить. Тому спочатку вона застосовує дотик. І головним органом чуття стають вуса. Завдяки їм кішка відчуває найменші коливання повітря. Вона може впевнено ходити в темряві, нічого не зачіпаючи, тому що хвилі, що виникають при русі кішки, відбиваються від предметів, які стоять поруч. 
Такі ж чутливі, але коротші, волоски знаходяться над очима, на підборідді і на лапках. Наприклад, лапами кішка відчуває ледве помітні коливання підлоги, коли поруч повзе миша. А волоски довкола очей грають захисну роль: як тільки їх щось торкнеться, тварина одразу ж заплющує очі. Саме добре розвинені дотик, і нюх дозволяють кішці в повній темряві відчути свою здобич і вмить з нею розправитися.
Кішка рухає вусами за допомогою крихітних м'язів, розташованих в самому корінні волосся
.


Немає коментарів:

Дописати коментар