четвер, 15 лютого 2018 р.


Ось і настала довгоочікувана зима. А разом з нею прийшов і час веселих зимових розваг. Діти завжди з нетерпінням чекають снігу, адже ігри зі снігом люблять всі.
Чим же зайняти себе? Найцікавіший спосіб проведення часу сніговими зимовими днями — гри в сніжки, у квача або доганялки. У «битві» сніжками можуть брати участь не тільки діти, а й дорослі. Добре, що можна спокійнісінько падати без побоювань забруднитися, отже мами й тата теж можуть відчути себе дітьми. Можливо, це виглядатиме забавно й смішно, але в цьому і полягає принадність зимових розваг.
Якщо снігу випало досить і температура повітря мінусова, можна покликати друзів і разом ліпити сніговика або інші фігурки. Властивості снігу дозволяють малювати їм на парканах та стінах. Можна ліпити смішних персонажів просто на деревах. Колективна творчість дуже зближує і сприяє розкриттю талантів. До речі, якщо взяти з собою фарби та підфарбувати сніговику або іншому персонажу щічки, волосся й одяг, вони виглядатимуть дуже цікаво. Головне — не забути потім сфотографуватися разом з об’єктом своїх старань. Це дозволить зберегти приємні спогади про зимові забави на довгі роки.
Ще одне захопливе й пізнавальне заняття — фотографування на темному тлі сніжинок в режимі макрознімання. Це дуже цікаво, адже кожна сніжинка неповторна і по-своєму красива.
Малюкам подобається будівництво снігових веж, лабіринтів. Зі слідів на снігу можна створювати різні картини, писати букви й цифри. Цікаво також грати в слідопитів, намагаючись визначити, кому належить той чи інший відбиток. На снігу можна креслити слова, грати в класики, а також хрестики й нулики.
Ну і, звичайно, не варто забувати про традиційні зимові розваги — катання на лижах, ковзанах, санках.




Немає коментарів:

Дописати коментар